Door de wetenschap ondersteunde redenen om meer ananas te eten om te kijken of: is ananas gezond ?

Als het moment waarop je ananas eet het moment is waarop het wordt geserveerd op de rand van je late lente piña colada of in een bord met natuurlijk product tijdens een organisatievergadering, laat je een grote kans liggen. Dit tropische natuurproduct knijpt in elk diner, kan nieuw of diepgevroren worden gegeten en wordt op geen enkele manier losgemaakt in de voedingsafdeling. Er zijn trouwens verschillende voordelen van ananas waarvan je op de hoogte wilt zijn.

Wat veel beter is, is de status van ananas als een bijna foutloos voedsel – het is laag in vet, rijk aan voedingsstoffen en mineralen, en niet van deze wereld in vezels, water en celversterkingen.

Verder zit de suiker in dit natuurproduct? Dat is ook niet ronduit verschrikkelijk.

“Omdat biologisch product koolhydraten en normaal voorkomende suikers bevat, maken veel mensen zich zorgen over het eten van een teveel aan natuurlijk product”, zegt Sarah Rueven, RD, CDN en de pionier achter Rooted Wellness. “Het is echter moeilijk om een ​​teveel aan natuurlijk product te eten als je het in zijn hele structuur eet [en] ananas onthouden voor je eetroutine is een buitengewone methode om het algemene welzijn te ondersteunen.”

Mis ook niet de eetgewoonten om buikvet te verliezen naarmate je ouder wordt, zeggen diëtisten.

Instructies om meer ananas te eten

Ananas kun je consequent van de dag eten. Hier zijn innovatieve manieren om ananas toe te voegen aan uw diners:

Ontbijt: meng nieuwe of bevroren ananas in smoothies, bereid het voor tot gezonde wortelkoekjes, of presenteer in feite een portie van één kopje dicht bij uw standaard ontbijtgranen-of-decision.
Lunch: Voeg mager gesneden ananas toe aan een broodje gegrilde kip, varkenshaas met ananassalsa of verzamel een ananas-BBQ-vegaburger.
Avondmaal: Bak in blokjes gesneden ananas met inheemse geroosterde rijst, voeg stukjes ananas toe aan je meest geliefde shish kebab-recept, of barbecue het en voeg toe aan vistaco’s.
Nu je nooit zonder manieren zult komen om het te eten, zijn de volgende 7 wetenschappelijk onderbouwde voordelen van ananas.

Het kan u helpen om sneller te herstellen.

Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health toont onderzoek bij de twee mensen en wezens aan dat het effectieve gebruik van bromelaïne, het wondereiwit van ananas, waardevol kan zijn bij het ondersteunen van de huidherstelcyclus van consumpties. Sommige verkenningen suggereren ook dat bromelaïne nuttig kan zijn voor gevoelige weefselwonden, met name spiergevoeligheid na oefening en zwelling, volgens een onderzoek uit 2016 dat is verspreid in Biomedical Reports.

Het kan je veilige kader versterken.

“Ananas geeft aan wat betreft het binnenkrijgen van je dagelijkse L-ascorbinezuurbehoeften. Een kopje gesneden ananas vertegenwoordigt 131% van je behoeften”, zegt Shapiro.

Zoals Rueven aangaf, is dat zeker niet om aan te gluren. L-ascorbinezuur ontwikkelt uw veilige kadervermogen verder, maar het kan uw lichaam ook helpen bij het vormen van collageen. Collageen is het eiwit dat verantwoordelijk is voor het welzijn en de flexibiliteit van uw huid, gewrichten en spieren.